Re: Elfen Lied

hmR wrote:

a hozzászólásod elso részét nem kommentálom.
hogy mirõl szól?
szomorú hogy 1általán semmi nem jött át a mondanivalóbol,lényegében az emberi kapcsolatokrol és az ezekbol kifolyo felreertesek alkotjak a fo vonalat,persze sok mas is kapcsolodik hozzá


Elsõ részét? Az Omfg-re gondolsz? Azt te kezdted, csak próbálom átvenni a te stílusodat.
Félreértések? Nem tudom milyen félreértésekrõl beszélsz. Mit lehet azon félreérteni, hogy a nevelõapa megerõszakolja a tizenegynehány éves nevelt lányát? Hogy egy militarista állat csak az erõszak nyelvén beszél? Hogy néhány kisgyerek puszta heccbõl agyonver egy kiskutyát. Eddig az emberi természet árnyoldalai.
Viszont a szereplõk reakciója már távol áll az emberitõl. Egy kislány ha meglát egy megcsonkolt katonát a tengerparton, nem úgy viselkedik, mint Mayu, inkább megilyed és sírva elrohan. Vagy Kouta, miután megtudta, hogy Lucy mészárolta le a családját. Hát én valószínûleg az elsõ kezembe akadó tárggyal addig ütöttem volna a fejét, amíg mozog.
A szereplõk reakciói elég messze állnak a normális emberi reakcióktól.
Szóval van sok minden jó ebben az animében, de a megvalósítás módja nagyonis túlzó, a feldolgozott téma pedig nem is annyira egyedi.
Ettõl függetlenül azért tetszett (ha nem tetszett volna, nem fordítottam volna le az OVA-t), de továbbra sem tartom kiemelkedõnek, nem érdemli meg azt a nagy hypeot, amit kap. Viszont jót lehet rajta flamelni big_smile

madfist: Miért néztem meg? A hype miatt. Ami ennyire ketté tud osztani egy viszonylag egységes communityt, azt látnom kell. Nem tudom már hanyadik lehetett, de biztos láttam már vagy kéttucat animét elõtte is.

http://img81.imageshack.us/img81/4818/ph34rt3hcut3on3sha7.png

Re: Elfen Lied

hmR wrote:

Omfg , nemtom megfigyelted -e egyaltalan a tortenet , és eljutott-e vmi hozzad a véren és a repulo fejeken tul ....

Várjál, ha nem bánod megpróbálom megtippelni, mi is az amit te (és még sokan mások a rajongók között) lényegnek tartasz és megpróbálom a saját szavaimmal tömören összefoglalni:

A sorozat azt próbálja bemutatni, hogy az ártatlan gyermeki lelket hogyan képes bemocskolni és eltorzítani a többi ember (kortárs és felnõtt egyaránt) kegyetlensége, érzéketlensége, önzése; és mire lennének képesek a megsértett gyerekek, ha a többiek fölé tudnának kerülni valamilyen módon. A Diclonusok embergyûlölete olyan mértékû, az õket ért lelki és fizikai bántalmak miatt, hogy erejüket lelkiismeretfurdalás nélkül, sõt élvezettel fordítják az emberek ellen. (Az ilyen-olyan szerelmi, kapcsolati mellékszálak önmagukért beszélnek, nagyrészt az elõbb ismertetett fõ mondanivalóhoz kapcsolódnak. Lucy tudathasadása és Kouta-val való kapcsolata dettó.)
A sorozat rendkívül negatív, sötét világképet fest le, tulajdonképpen igazolva a Diclonusok tetteit. (Talán ezért is lett népszerû a fiatal anime-sek között, hiszen manapság egyre gyakoribb a tízenévesek körében a depresszió, túlérzékenység, mizantrópia, önutálat és sokakat értek negatív élmények fiatalkorukban, ezért könnyen azonosulni tudnak a szereplõkkel.)

Mennyire találtam el? :-) Totál el vagyok tévedve?

NULL

Re: Elfen Lied

Én is, én is  :P

Én speciel azért néztem meg, mert vagy azt hallottam, hogy húdeszuper vagy azt, hogy húde***. Gondoltam, ha ennyire megoszlanak róla a vélemények, azért is megnézem, hogy saját véleményt tudjak róla alkotni, ami a következõ lett:
az Elfen Lied egy abszolút közepes anime, aminek túl nagy reklámja van.

Sok helyen olvastam, hogy egyesek mennyire istenítik, máshol meg lehordják, mondva, hogy ennél rosszabb nincs. Szerintem meg meg lehet nézni, de nekem személy szerint nem tetszett.

Úgyhogy csigavér emberek big_smile

NULL

Re: Elfen Lied

azért szereted mert jol lehet rajta flamelni?
ilyen sok idõd van?
amugy nem állnak a szereplok reakcioi olyan messze a valosagtl sztem ahogyan te felvázoltad oket...
a téma biztos hogy nem egyedi,sõt biztos vok benne hogy sok helyen felbukkant már ez a téma,viszont a kivitelezés nem hiszem ,hogy volt ilyen jó.
1ébként biztois könnyeb amellet érvelni ,hogy milyen rossz és erõszakos ,de elgondolkodtál mar azon ,hogy vajon sokan miert szeretik ?
a flamelésrol meg annyit ,hogy mas modja is van az eszmecserékre mint az értelmetlen flamelés ossze-vissza

NULL

Re: Elfen Lied

Nem azért szeretem, az már külön mondat, csak úgy megjegyeztem smile
Hogy sokan mért szeretik? Meg vagyok gyõzõdve róla, hogy az "EL az isten" fanboyok (fangirlök, bár az ritka) 90%-a a túlzott erõszak és fanservice miatt. Ez még nem baj, hiszen végülis azért tették bele, hogy jobban eladható legyen a sorozat, és be is jött, minden elismerésem a marketingeseké.
Vannak néhányan, akik valóban meglátják benne az igazi tartalmat, de általában õk is elismerik, hogy a körítés és az ábrázolásmód túlzó, irracionális és nagyon kommercionális.
És azt ne mond, hogy te vagy bárki az ismerõseid közül ugyanúgy Lucy nyakába borult volna, miután bevallja, hogy õ mészárolta le annakidején a családodat. A természetes, emberi reakció valami olyasmi lenne, hogy szép lassan hátrálni kezd halálrarémült arccal, majd megfordul, elrohan és azt ordítozza, hogy "Bakemono!". Lehet hogy a megbocsájtás szép emberi érzés, de a bosszú és a félelem még emberibb.
Ugyanúgy Mayu reakciója is távol áll a realitástól, és még lehetne sorolni.

http://img81.imageshack.us/img81/4818/ph34rt3hcut3on3sha7.png

Re: Elfen Lied

Sztem olvass vissza és nezd meg az 1ik commentemet pont arrol , hogy véleményem szerint is néhol tulzasba megy a hentelés.
És tudod ez nem a valosag , sok fura dolog van , de ahány ember annyiféleképpen reagált volna például amikor mayu bandoh t látta megcsonkitva, és sztem a 14 éves lányok tobbsége azert segitett volna neki és hivta volna a mentoket. de ez csak 1 példa , de persze sok helyen tulzasba megy , és nem csak reakciokra gondolok, de mindez vhogy nem zavart kulonosebben mikor neztem, persze felfogtam  ,hogy erra a valosagban mashogy reagalt volna az emberek tobbsege

amugy meg nem 1 lánnyal találkoztzam személyesen is akinek bejon az EL és nem ilyen "EL az isten" EL fanok,hanem akik telleg ertekeik és értik az EL-t

NULL

Re: Elfen Lied

snakekiller wrote:


Mennyire találtam el? :-)


Ott a pont lol! : ) Pls hmR, véleményezd snakekiller postját, nagyon kíváncsi vagyok rá XD
És javaslom nézd meg a Grappler Bakit : ) Imho miután végignézted az Elfen Liedet le sem fogod szarni XD

tüp-tüdüp

Re: Elfen Lied

^^nemtom anime palyafutasom eddig fiatal stadiumaban vok meg , de nem hiszem , EL nel lesz e-jobb anime a szememben..

NULL

Re: Elfen Lied

hmR wrote:

^^nemtom anime palyafutasom eddig fiatal stadiumaban vok meg , de nem hiszem , EL nel lesz e-jobb anime a szememben..

Uhh,na ezt sose mondd,mert úgysem lesz így XD
Nekem pl a legtöbb anime,amit láttam mind újat adott,és mind kicsit máshogy,de jobban szeretem,mint amiket előtte láttam... big_smile persze ez nem azt jelenti,hogy azokat elhanyagolom,hisz ld,most is igazán védem az EL-t,de  csak korrektül,és nem "habzó szájjal" stb XD (jujj,ez tetszik nekem XD)

Nézzetek sok-sok Wolf's Raint,Ayashi no Cerest,Angel Sanctuaryt és Kenshint!!!
És olvassatok sok-sok Kagen no Tsukit,Fushigi Yuugit és X-et!!!!

I wanted to tell my old self,that in order to protect someone you have to sacrifice your own life.But to continue to protect someone is to never betray him.

Re: Elfen Lied

hmR wrote:

^^nemtom anime palyafutasom eddig fiatal stadiumaban vok meg , de nem hiszem , EL nel lesz e-jobb anime a szememben..

Voltam én is így, (NGE) elmúlik hidd el. :-)

NULL

Re: Elfen Lied

NGE? láttam ... nagy kedvencemmé valt de telljesen más irényt céloz meg , viszont naon filozofikus és egyedi darab sok helyen, foleg a filmben nem volt tiszta pár dolog ...

NULL

Re: Elfen Lied

hmR wrote:

^^nemtom anime palyafutasom eddig fiatal stadiumaban vok meg , de nem hiszem , EL nel lesz e-jobb anime a szememben..

Na, ez egy tipikus fanboy beszólás volt. Köszönöm, a vitát akár le is zárhatjuk, innentõl értelmetlen.

http://img81.imageshack.us/img81/4818/ph34rt3hcut3on3sha7.png

Re: Elfen Lied

Miért lenne értelmetlen?
Lehortad , vmenyire persze igazad is volt, elfogadom mert természetesen sok rosz oldala van , de korántsem lenne értelmetlen rola vitazni #_#

NULL

Re: Elfen Lied

hype, fan-service, megosztottság... ZSÍR! Ehhez képest én azért néztem meg, mert azt hittem lesznek benne hosszúfülû elfek tongue csak aztán a nagy vérengzés után mondom már megnézem mi lesz ebbõl. És az ismertetõjét is csak a vége után olvastam el.
hmR: vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert mindenki beszól smile de mivel nekem nem jut eszembe semmi frappáns, ezért megkíméllek.

http://sig.anidb.net/images/signatures/3654/aBopk/signature.gif

Re: Elfen Lied

hmmm
beszolnak? yikes melyik kijelentésemmel attam okot olyasmire???
de nyugottan smile
szojjatok be és minositsetek le EL-t , de legalabb indokot big_smile

NULL

Re: Elfen Lied

madfist wrote:

Ehhez képest én azért néztem meg, mert azt hittem lesznek benne hosszúfülû elfek tongue


Ehh, velem is pont így kezdõdött. tongue Csak én beleestem abba a hibába, hogy elolvastam egy "ismertetõt" [Nem is illik rá ez a szó. Inkább lehúzó kritika...] és átvettem az ott olvasott dolgokat. A sorozatot továbbnézve döntöttem el, hogy a szélsõséges véleményekre nem figyelek és azóta hû barátaim az ANN száraz és tényközlõ leírásai.  Amondó vagyok, hogy elõbb alakítsuk ki a saját véleményünket és csak utána olvassuk el másokét. ^^
A korábbiakhoz még annyit, hogy normális reakció? Wtf? o_O Sztem normális reakciókat nemigazán várhatunk el tõlük, mivel a szereplõk jórésze nem "normális". Értem ezalatt hogy szinte mindenki komoly lelki sérültnek minõsül. Amúgy bennem ilyesmi fel sem merült. ^^"

"Actually I envy you. Whenever you talk about archeology, you eyes shine like those stars in the sky. It makes me want to find something for me too. I want to shine like you do. I'm trying to find something for me with my heart and soul.- Naru /Love Hina manga/
"I'm... better at gaining happiness by not being myself... "-Lucy /Elfen Lied manga/
,,Indivisibiliter ac Inseparabiliter! "

Re: Elfen Lied

Nem is igazan kellene....mivel anime , igy nem hasonlithatjuk ossze a valos vilagban észleltekkel...

NULL

Re: Elfen Lied

Uhh, nem, nem és nem. Addig oké hogy az Elfen egy teljeséggel szürreális helyzetrõl szól, ami valóságban lehetetlen hogy bekovetkezzen [Jo, 1/végtelen-1 faktoriális az esélye. xD], de a szereplõk reakciói és érzelmei ezer szállal kötõdnek világunkhoz. Még a FLCL és az Excel Saga is rendelkezik olyan érzelemvilággal, ami elválaszthatatlanul összeköti a valós világgal. SzÂ'al lehet bármennyire elvadult fantáziacucc, a szereplõk reakciói értelmezhetõek. Az ember csak az emberekbõl indulhat ki, ha emberi érzéseket akar ábrázolni és egyáltalán ha ok-okozati kapcsolatot akar teremteni a szereplõk cselekedetei között.
Nem tudom mennyire érthetõ. A lényeg, hogy de, össze lehet hasonlítani. Viszont ennek jórésze már a pszichológia szakterülete. ^^

"Actually I envy you. Whenever you talk about archeology, you eyes shine like those stars in the sky. It makes me want to find something for me too. I want to shine like you do. I'm trying to find something for me with my heart and soul.- Naru /Love Hina manga/
"I'm... better at gaining happiness by not being myself... "-Lucy /Elfen Lied manga/
,,Indivisibiliter ac Inseparabiliter! "

Re: Elfen Lied

hmR wrote:

Nem is igazan kellene....mivel anime , igy nem hasonlithatjuk ossze a valos vilagban észleltekkel...

Ezzel meg korábbi állításodnak mondasz ellent, hogy mélyenszántó tartalma van emberi érzésekrõl, szenvedésrõl, megbocsálytásról. (nem mondom, hogy nincs) Szóval igenis össze lehet és kell is vetni a valósággal, ahogy Undertaker is mondta, az ember csak az emberekbõl tud kiindulni. Ha elvonatkoztatunk a valóságtól, akkor csak egy szórakoztató mese marad, amit megnéz az ember, és másnapra elfelejt.
A normális reakciót pedig úgy értettem, hogy bekalkulálva azt, hogy a szereplõk alapból emberi roncsok már, legalábbis érzelmi szinten. Most megint Mayut hozom fel, mert igazándiból az õ viselkedése zavart a legjobban. Azok után amiken átment nem kéne neki odamennie egy félholt katonához segíteni. Elvileg az emberek iránti bizalom mint olyan kihalt belõle... legalábbis ezt várná az ember. Szóval legyen visszahúzódó, féljen mindenkitõl, mint ahogy általában teszi az animében, kivéve azt az egy jelenetet.

http://img81.imageshack.us/img81/4818/ph34rt3hcut3on3sha7.png

Re: Elfen Lied

Akkor én meg jövök a számomra legbosszantóbb példával:

Kouta, hugi meg papa a vonaton (+- Yuka  :P ). Megjelentik Lucy és felaprítja a hugit meg a papát. Szerintem a normális reakció az lenne, hogy Kouta síkít, mint egy idegbeteg, elvégre egy kicsi gyerekrõl van szó. Ha pedig meglátja Lucy-t, még feljebb megy a hangerõ. Vagy pedig a másik véglet, hogy ott helyben sokkot kap és se á se bé.
De Kouta hogy reagál? Kb így: meghökkent tekintet, meglátja Lucy-t, azonnal rájön, hogy az õ keze van a dologban, odarohan hozzá és rángatni kezdi. Na ne
-_-

NULL

Re: Elfen Lied

Szacsi wrote:

Akkor én meg jövök a számomra legbosszantóbb példával:

- Bocs, hogy felaprítottam a családod, de azért szeretsz ugye?
- Persze, hogyne! És ne haragudj, blablabla
WTF!?!?

az idézet nem pontos, csak egy hatásvadász átirata az abszurd helyzetnek...de asszem mindenki érti a lényeget smile

http://sig.anidb.net/images/signatures/3654/aBopk/signature.gif

Re: Elfen Lied

Nemtom, de nekem az jött le, hogy Lucy csak bocsánatot akart kérni Koutától (mondjuk Kanae ettől még nem támad fel :S), aztán már nemigen érdekelte volna, hogy meghal-e vagy sem. Aztán valamiért Kouta ragaszkodott hozzá. Azt mondta, azért, mert a szomorú kislány, meg Nyuu hiányozna neki.
Őszintén szólva erről csak olyan tudna beszélni, aki a valóságban is találkozott valakivel, akit megszeretett, és utána a szeme láttára megölte egyik ismerősét/családtagját. De nem hiszem, hogy van ilyen a jelenlevők között smile

Mellesleg nem tudom, de mintha Kouta indította volna el a vonatos jelenetben a bajokat, mikor felpofozta a hugit... Addig legalábbis Lucy azt is eltűrte, hogy a Kanae fellökje őt (a mangában már nem emléxem, hogy pontosan hogy is volt, de hasonlóképpen. Mondjuk a mangában Lucy nem szelídül meg annyira, mint az animében)

If you are a girl under the age of 12
And you are high on marijuana
Don't ride your bike!

Re: Elfen Lied

hát én nekem a leírásból nézve nagyon tetszik.Látni még nem láttam,de szeretném.Remélem azért egyszer leadják!
A szavazással kapcsolatosan.Nekem Nyuu a szimpibb.Mert hasonlít rám.Jobban mint Lucy az bisztos.Én Nyuu-ra hasonlítok mert aranyos vagyok de néha ügyetelen is.Én nekem Nyuu a szimpibb!És az animéhez még anynit hogy mindenkinek ajánlom!

Az álmoknak nagy ereje van,mert az neked mindig hitet ad
Higgy az álmaidban és ami csak lehet bisztos teljesülni fog

Re: Elfen Lied

Lumi-Hogy ajánlod,ha még nem is láttad?XD

Amúgy meg,olyan mélyenszántó gondolataitok vannak,hogy lassan nem is értem meg mirõl beszéltek XD Csak aztán nehogy beleõrüljünk a sok gondokodásba XD

Nézzetek sok-sok Wolf's Raint,Ayashi no Cerest,Angel Sanctuaryt és Kenshint!!!
És olvassatok sok-sok Kagen no Tsukit,Fushigi Yuugit és X-et!!!!

I wanted to tell my old self,that in order to protect someone you have to sacrifice your own life.But to continue to protect someone is to never betray him.

Re: Elfen Lied

Lumi wrote:

hát én nekem a leírásból nézve nagyon tetszik.Látni még nem láttam,de szeretném.Remélem azért egyszer leadják!
A szavazással kapcsolatosan.Nekem Nyuu a szimpibb.Mert hasonlít rám.Jobban mint Lucy az bisztos.Én Nyuu-ra hasonlítok mert aranyos vagyok de néha ügyetelen is.Én nekem Nyuu a szimpibb!És az animéhez még anynit hogy mindenkinek ajánlom!

Lumi, azt ajánlom neked, hogy ne nézd meg, különben baj lesz XD