Topik: Outlaw Star

A történet a Sentinel III bolygón kezdõdik, ahol Gene Starwind és kis barátja Jim Hawkins éldegélnek alkalmi munkákból. Gene állandóan arról álmodozik, hogy egyszer eljut az ûrbe és ott kedvére kalandozhat.

Végül egy nap megjelenik náluk egy lány, Rachel, aki testõri munkát ajánl fel. El kell kísérniük a városon kívülre egy kis tanyára. Útközben kalózok támadják meg õket, és a lányról kiderül, hogy törvények kívüli és nem Rachel a neve, hanem Hilda. Miután lerázták üldözõiket fény derül a titokzatos fémdoboz titkára, melyben egy csodaszép android lány fekszik, Melfina.

Innentõl kezdve felpörögnek az események és hõseink hamarosan az ûrben találják magukat. Miután megmenekültek a kalózok újabb támadásától megpihennek a Blue Heaven nevû ûrállomáson. De örömük rövid életû és újra menekülniük kell, ráadásul összefutnak a Ctarl-Ctarl birodalom egyik cirkálójával is, melyet az igen heves vérmérsékletû Lady Aisha vezet. Nagy nehézségek árán végül sikerül eljutniuk Hilda igazi céljához, egy aszteroidához, melyben korábban elrejtett egy különleges ûrhajót, amit az ûrkalózok és a galaktikus haderõ együtt tervezett. Kiderül, hogy Melfinát pont ennek az irányítására tervezték. Ekkor a kalózok ismét megtámadják õket, mely Hilda tragikus halálával végzõdik. A fiúk és Melfina magukra magadnak. Gene pedig a hajót Hilda tiszteletére elnevezi Outlaw Star-nak.

És innentõl kezdetét veszi a "kincsvadászat", a misztikus és legendás Galaktikus Leyline utáni hajsza, amelyre minden kívülálló áhítozik, de senki sem tudja merre kellene keresni. smile

Ez egy remekbeszabott sci-fi anime sok-sok kalanddal és nagyadag humorral. A grafika elég jó, bár néha kissé elnagyolt, mivel viszonylag régen készült.

A szereplõk közül kiemelném Aishát, aki egy Ctarl-Ctarl (ez egy macskaszerû faj), hatalmas étvágya van és 10 ember erejét birtokolja. Valamint Fred Luo-t, egy rendkívül kedves és segítõkész (persze némi ellenszolgáltatás fejében) fegyverkereskedõt, aki mellesleg Â'melegÂ' és teljesen bele van esve Gene-be.

Remélem az ismertetõ elnyerte a tetszésetek, persze elsõsorban sci-fi rajongóknak ajánlom... sõt kötelezõ.