Topik: Elfen Lied

Hát ez is elég híres és nagyon jó kis anime. smile
A kedvenceim közé tartozik az FMP mellett.Kedvenc szereplõm persze Nyuu/Lucy abbol is inkább Nyuu-t szeretem jobban.Jobban bejön õ mint a gyilkos fele. big_smile

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Nos énnekem a gyenge gyomrom miatt egy rész elég volt belõle.

Ettõl függeltenül a tartalmi összefoglalókból számomra egyértelmû hogy milyen céllal készült ez az anime: a túlérzékeny megnemértettmindekibántjaszegényt, darkos angsty tinilekeknek, akik azonosulni tudnak a mondanivalóval, és annak nevetségesen felületes volta sem zavarja õket. Szép dolog, hogy a gyermeki kegyetlenséggel, annak okaival foglalkozik egy anime, de ezt így tálalni csak polgárpukkasztás és hatásvadászat.

Szórakoztatónak lehet hogy sokakak szórakoztató, de az a mértéktelen "hûûdemély" hype körülötte szerintem teljes mértékben indokolatlan és (már elnézést) kissé idegesítõ. Chobits + Guro + Freud for dummies = Elfen Lied sajna. Popcorn, de semmi több számomra.

NULL

Re: Elfen Lied

Kekeke... olyan othonosan indul ez a topic itt is  :mrgreen: mintha már olvastam volna... és olvastam is.
Azért remélem nem lessz flame és anti-falme rengeteg itt is.
Az agyon belemagyarázással én sem értek 1et mert fölösleges és hamis képet fest. A "hûûdemély" hype nemcsak azt idegesíti aki nem szereti, hanem azt is aki igen (engem kb annyira mint a flame).
Viszont snakekiller azt nem értem, hogy ha nem láttad és csak mások véleményén keresztül ismered a történetet, akkor hogy alkothatsz teljes körû véleményt az egész animérõl? Tudom, sokat feltet kérdés és én is sokszor feltettem, csak még nem kaptam rá kielégítõ választ :>

I'm the Ruler, the King, the Emperor. I'm the God, the Devil.
I'm an Angel, I'm a Demon. I'm the Past, the Present, the Future.
I'm the Eternity.
I'm what You call: Inexplicable.

Re: Elfen Lied

snakekiller minek fikázod az animét, ha csak 1 részt láttál?Szerintem nagyon jó anime, kedvenceim közé tartozik.Azért mondod, hogy ilyen rossz meg olyan rossz, mert valamelyik más fórumon is azt mondták?  :roll:

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Én speciel a sorozat felét láttam, és kb. ugyanazt mondom, mint Snake Killer tongue Ezerszer agyonrágott csont az EL-téma, úgyhogy nem szeretnék mélyebben belemenni, de tökéletesen egyetértek. Az anime teljesen átlagos minden szempontból (ezért nem is lenne különösebb gondom vele, ha nem hype-olnák agyon, hiszen csak egy tömegtermék, semmivel sem rosszabb), csak vérbõl is lolikból van benne több, mint kéne. Van egy olyan gyanúm, hogy ha pusztán a történet maradna meg és elvennénk az öncélú, hatásvadász vérengzéseket, a kutyát sem érdekelné az EL. big_smile Japánban közel sem örvend akkora népszerûségnek, mint a "nyugati otakuk" közt, mert nem hinném, hogy a japókat különösebben megfogná a történet. Tök jó, vannak benne kawaii mészárosok, ez pont elég ahhoz, hogy egyszer megnézzem és pont.
Szóval, mielõtt bárki belekötne, nem mondom, hogy az EL rossz, de azt sem, hogy jó. Gyenge közepes, tízbõl mondjuk 4 pontot adnék neki.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes." Or should I?

Re: Elfen Lied

Nekem tetszett ez  az anime, le tudott kötni, nem úgy mint pl. a NGE, amit már az elsõ 3 rész után untam. Persze ez érdeklõdékörtõl függõ.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentõ példának.

Re: Elfen Lied

Urd wrote:

Nekem tetszett ez  az anime, le tudott kötni.


Nekem is tetszett és le is tudott kötni.Habár engem az EVA is lekötött. smile
Szerintem nagyon jó kis anime.Bár mondjuk kicsik inkább ne nézzék.De hát Istenem.Nagyon is jó szerintem. smile S örök kedvenc marad.Fõleg Nyuu. big_smile

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Urd wrote:

Nekem tetszett ez  az anime, le tudott kötni, nem úgy mint pl. a NGE, amit már az elsõ 3 rész után untam.

Bah, egy szóval sem mondtam, h az EL nem "köthet le". Engem pl. a Plastic Little is leköt, pedig tökéletesen átlagos... tongue Csak allergiás vagyok a lolikra.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes." Or should I?

Re: Elfen Lied

Raizen wrote:

Engem pl. a Plastic Little is leköt, pedig tökéletesen átlagos... tongue Csak allergiás vagyok a lolikra.


Na az engem pld. nem köt le egyáltalán.Habár mostanában az Elfen Lied se mert 3x végig néztem. big_smile Inkább más animék után kutatok. big_smile

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Imádom ezt az Animét! big_smile
Kedvencem Nyuu-chan, de Lucy-sant is bírom... persze ha nem áll neki gyilkolni!^^"

http://gportal.hu/portal/yugioh-homepage/image/gallery/1147370962.gif
www.gportal.hu/yugioh-homepage
http://gportal.hu/portal/yugioh-homepage/image/gallery/1155644596.gif

Re: Elfen Lied

Én is igy vagyok vele ^^Â' Akkor, nagyon nem szeretem, hogyha Lucy gyilkol, máskor még szeretem, de ugy?Nem baj Nyuu marad a kedvenc úgyis. smile

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Én imádom mind ketõjüket. De Lucy-t jobban fõleg ha öldököl. Olyan kis démoni:D.

http://i53.photobucket.com/albums/g47/rozo_01/rozo_c4-1.gif
Ikki-Tosen - Legendary Fighter
Kanu Uncho:It's just an arm! Because I am a fighter.

Re: Elfen Lied

Totális mészárlás-totális mészárlás smile hát igen... de el lehet nézni neki... úgytûnik nem volt gyerekszobája, ami nagyjából igaz is. :3

http://gportal.hu/portal/yugioh-homepage/image/gallery/1147370962.gif
www.gportal.hu/yugioh-homepage
http://gportal.hu/portal/yugioh-homepage/image/gallery/1155644596.gif

Re: Elfen Lied

Most legyek nagyon gonosz és kezdjek itt is belekötni az EL-be?^^Â'Ehelyett csak az Aoi-s véleményemet másolom be(lusta vagyok na)
Nos én azon kevés EL "gyûlölõk" közé tartozom akiknek volt lelkierejük végignézni ezt anime-k egyik mélypontját.Legalább azzal majd nem lehet vádolni hogy "OMG nem láttad végig nem érheted" miután elküldöm a mondandómat.Na elõszöris a pozitívumokkal kezdeném csak hogy aztán a végén ne felejtsem el megemlíteni hogy ilyen is van.Az OP.Na asszem ennyi is volt a pozitívumok felsorakoztatása.Ha az elsõ részbõl akarnék kiindulni akkor a szokásos pár szóval kezdeném:hatásvadász,értelmetlen(a szó legszorosabb értelmében>ismerve a folytatást) brutalitás egy nagy adag ecchi-vel megfûszerezve az elborult otakuk érdekében hogy azért legyen olyan akinek a késõbbiekben ne szúrjon szemet hogy ebben az anime-ben mennyire nincs semmi értékelhetõ.Félretéve az elsõ részt mivel állunk szemben:van egy "történet" melynek a mondanivalója és kivitelezése az egekig van istenítve miközben nem szól másról hogy "juj bántottak mikor kicsi voltam mert szarvaim vannak ezért most lehentelek mindenkit" és ezt még megfûszerezték egy igencsak irracionális "jellemfejlõdéssel" hogy aztán sok mindent bele lehessen magyarázni.Ezután jönnek a szereplõk melyek szintén a racionalitás határait súrolják fõleg ami a különféle döntéseket illeti ezekhez is csapjunk hozzá még valamit,névszerint egy kis vérfertõzést és egy kis pedofíliát had hurrogjon a jónép.Aztán jöjjön az animáció mint olyan.2004-es anime-hez képest nem egy nagy durranás fõleg ilyenek után mint My-HiME,Samurai Champloo és Soukyuu no Fafner.Hangok és seiyuu-k átlagosak szal. kb. ennyi(szvsz nem csak számomra)az EL és ezek után kérdem én az animeNfo-n hogy lehet ez az anime 3. a top200-as listán?(költõi kérdés)
Na most félreértések elkerülése végett nem akarok kirobbantani egy flamewar-t szóval senki ne vegye magára a fent említetteket ez mindössze csak egy vélemény volt(amire természetesen lehet reagálni)

http://s22.photobucket.com/albums/b319/mpepe/th_siglolipwn.jpg
KILLER LOLI POWA!!!^^

Re: Elfen Lied

Én is végig néztem. Pedig különösen nem szeretem a véres animéket(szegény kis gyenge idegrendszerem:D )
De az igazat megvallva aki túl jutatt az elsõ részen az sztem hamar felismerte ezt a bizonyos "irracionális háttérsztorit", ami véleményem szerint nagyon is érdekes volt. Nem kell racionálisnak lennie mindennek.. ez egy anime. Sztem mégpedig nagyon is jó anime. Lehet, hogy egyeseknek hatásvadásznak tûnik, hogy mindent beleakartak zsúfolni stb. De nekem az a véleményem, hogy jól sikerült. Vannak olyan animék amiket bekapcoslok a gépen és oda se nézek csak mennek valahol a háttérban, de az EL nem ilyen volt. Ez lekötött. Ezt végigültem anékül, hogy mást csináltam volna, mert meg akartam érteni mi játszódhatott le a szereplõkben. Persze szvsz kicsit sokkallottam a véres jeleneteket(már említett idegrendszerem miatt.:D) de a háttérben meghúzódó lélekfejlõdés-gondolkodás..egyszóval amit a szereplõk átéltek és ilyenek lettek tõle, az nagyon is tetszett.

BATORU SHYOU ZE!

Re: Elfen Lied

teljesen egyetértek mpepével, 1ébként én is lusta lennék kifejteni az EL-es nézeteimet

Re: Elfen Lied

Nekem mindkét éne bejön.

Az titok.

Re: Elfen Lied

Nekem is, bár Nyuu-t jobban szeretem, mert õ kedves, nem mint Lucy aki csak annyit tesz, hogy öli az embereket. tongue

http://i106.photobucket.com/albums/m278/kaname119/THC.jpg

Re: Elfen Lied

Höhöhö,elõrébb nem jutottunk,mint azokon a fórumokon,amiket szintén olvasok XD
Nyah mindegy,én szeretem és kész.Miután A+ fórumán kitomboltam magam a belelátós képeséggemmel,itt nem feszegetném a témát.Bocs.
Egyébként,azt hiszem Nanát birom a llegjobban big_smile Õ legalább nem akar ölni!!!Mellette pedig nagyon érdekesnek tartom Kurama igazgatót is.De nem akarok részletes fejtegetésbe kezdeni,remélem megbocsátjátok.

Nézzetek sok-sok Wolf's Raint,Ayashi no Cerest,Angel Sanctuaryt és Kenshint!!!
És olvassatok sok-sok Kagen no Tsukit,Fushigi Yuugit és X-et!!!!

I wanted to tell my old self,that in order to protect someone you have to sacrifice your own life.But to continue to protect someone is to never betray him.

Re: Elfen Lied

DaeusEx wrote:

Kekeke... olyan othonosan indul ez a topic itt is  :mrgreen: mintha már olvastam volna... és olvastam is.
Azért remélem nem lessz flame és anti-falme rengeteg itt is.
Az agyon belemagyarázással én sem értek 1et mert fölösleges és hamis képet fest. A "hûûdemély" hype nemcsak azt idegesíti aki nem szereti, hanem azt is aki igen (engem kb annyira mint a flame).
Viszont snakekiller azt nem értem, hogy ha nem láttad és csak mások véleményén keresztül ismered a történetet, akkor hogy alkothatsz teljes körû véleményt az egész animérõl? Tudom, sokat feltet kérdés és én is sokszor feltettem, csak még nem kaptam rá kielégítõ választ :>

Nos, a történet maga szerintem eléggé objektíven visszadható, nem is igazán a sorozat... krhm... prózai részével van bajom. E téren szvsz van millió sokkal roszabb anime, sõt az alapkoncepció egyáltalán nem lenne rossz. A körítés, az émelyítõen sok brutalitás és fanservice az, ami kütötte nálam a biztosítékot. Az meg tudtommal, csak fokozódik a sorozat folyamán. Ha a "filozofikus" (-nak szánt) animek skálájának egyik végén a Lain, meg a Texnolize (ultratömény sztori meg mondanivaló; tkp. zéro fanservice) áll, akkor a másik végén az EL. Nem mondom, hogy ezt az animet nem lehet szeretni, nem mondom, hogy feltûnõen igénytelen lenne; csak éppenséggel azt, hogy ez egy tartalmilag középkategóriás anime, kellõen célzott és hatásvadász mázzal leöntve.

Aki szereti, attól elnézést kérek a hangnemért, csak kissé zavart, hogy pusztán a külsõségekkel valami ekkora rajongótábort képes magának szerezni.

NULL

Re: Elfen Lied

Evvan, ez 1 ilyen anime. Jól megosztja a közönséget smile és nincsenek átmenetek, ahogy eddíg észrevettem.
Az elõzõ postod egy nomrális hangvételû post, nagyon kevés ilyet láttam eddíg, ha mind ilyen lenne (vagy legalább a töbsége) nem viszonyulnék minden nemkedvelõhöz úgy ahogy. smile

I'm the Ruler, the King, the Emperor. I'm the God, the Devil.
I'm an Angel, I'm a Demon. I'm the Past, the Present, the Future.
I'm the Eternity.
I'm what You call: Inexplicable.

Re: Elfen Lied

vingilot wrote:

Egyébként,azt hiszem Nanát birom a llegjobban


Nekem is Nana a fõ kedvencem Mariko mellett big_smile

Amúgy ha vki szeretné, hogy az A+ -on leadják az EL-ed, az írja alá a petíciót a www.annsheandhella.gportal.hu -n. Nem fûzök hozzá nagy reményeket, de én is aláírtam, hátha leadják egy modjuk 16-os karikával :-) Végül is jó lenne, nem? Akit érdekel, sztem nyugodtan írja alá ^^

NULL

Re: Elfen Lied

Biztos vagyok benne, hogy A+on nem fognak Elfen Liedet adni. tongue

Re: Elfen Lied

Wagner wrote:

Biztos vagyok benne, hogy A+on nem fognak Elfen Liedet adni. tongue

Ebben én is biztos vagyok tongue Ha már egy-egy fórumon is egymás torkának ugrunk jóformán,mégis mi lenne,ha ezt látnánk tévében?
Szerintem nagyobb port kavarna mint anno a DB XD
Ráadásul,gondoljátok el,milyen lelki sérülést szerezne a jövő nemzedékünk egyes tagjai? XD Én nem vállalnám ezt a kockázatot big_smile

>Anzu93-neked kedvenced Mariko? *meglepettség* Azt hiszem ő az,akit a szintén a legjobban lehet sajnálni,mert egész rövid kis életében eltorzult módon élt,és még csak nem is tudott róla.Hisz emlékezzünk rá,mikor kérdezgette,hogy most már megölhetem őket?Brrr...tőle a hideg kiráz a sajnálatom mellett.

Nézzetek sok-sok Wolf's Raint,Ayashi no Cerest,Angel Sanctuaryt és Kenshint!!!
És olvassatok sok-sok Kagen no Tsukit,Fushigi Yuugit és X-et!!!!

I wanted to tell my old self,that in order to protect someone you have to sacrifice your own life.But to continue to protect someone is to never betray him.

Re: Elfen Lied

vingilot wrote:
Wagner wrote:

Biztos vagyok benne, hogy A+on nem fognak Elfen Liedet adni. tongue

Ebben én is biztos vagyok tongue Ha már egy-egy fórumon is egymás torkának ugrunk jóformán,mégis mi lenne,ha ezt látnánk tévében?
Szerintem nagyobb port kavarna mint anno a DB XD
Ráadásul,gondoljátok el,milyen lelki sérülést szerezne a jövő nemzedékünk egyes tagjai? XD Én nem vállalnám ezt a kockázatot big_smile
.

én is pont ugyanerre gondoltam, csak lusta voltam leírni
Elfen Lied-et nem kéne A+on adni, rengeteg kisgyerek nézi azt az adót és hát kábé EL-re tennének egy 18as karikát már csak azért is megnéznék, mert kiváncsiak lennének rá...
...1 biztos, én nem írok alá semmilyen peticiót smile